Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 2. 2008

Pro pamětníky

Obrazek

Kdo to asi je?

Na začátku vás musím upozornit na to, že jsem fotografie nenafotil a text soudničky, který zajisté všichni znáte, nenapsal. Proč si ale nezavzpomínat. Nemám sice od jeji skutečných autorů povolení, ale ani výslovný zákaz tyto materiály nepoužít, proto se s vámi o ně rád podělím. A jelikož obě události od sebe dělí sotva měsíc, tak proč je nedat na společnou stránku. Mám jednu velikou prosbu, nespojujte si fotky a to co je napsáno dohromady. Opravdu ty události dělí od sebe těch zmíněných třicet dní a obrázky jsou umístněny čistě náhodně.



znam z kriminálního zločinu, aneb fantom mobilního telefonu.

 

ObrazekOsoby a obsazení:

Oběť – JH

Zločinec – RM

Syn oběti – JH mladší

 

Den: 16.1.2002

Cca 17:45 zločinec volá do bytu oběti zda se mohou sejít na kafe, s obětí se dohodne, že se sejdou v 18:45.

ObrazekCca 18:40 oběť volá, že zločince čeká v kavárně „U Hradeb“, zločinec odpovídá, že přijde za moment.

Cca 18:50 – zločinec přichází, oběť mu říká, že za něj zaplatí útratu, protože zločinec je bez zaměstnání.

Cca 19:30 – oběť má telefonát, po jeho vyřízení ji zločinec požádá, aby mu zapůjčila telefon a prohlíží si ho, odloží ho na druhou stranu od oběti a založí ho papíry, které měl na stole.Obrazek

Cca 20:10 oba odcházejí, zločinec při úklidu papírů schová telefon do kapsy, oběť na něj zapomněla, oba odcházejí k bankomatu GE banky, kde si chce oběť vybrat peníze.

Přesně 20:16 (čas z výběrního lístku) oběť chce dát do kapsy kde má mobilní telefon peníze a přichází na to, že nemá telefon, oba spěchají dObrazeko kavárny, aby prověřili zda telefon není tam, po příchodu do kavárny zjistí, že telefon na stole není a číšník říká, že žádný neviděl, oběť požádá zločince, aby zavolal ze svého mobilu na číslo mobilu oběti, zda nezačne zvonit, zločinec začne psát číslo na klávesnici (první záchytný bod, proč číslo nevzal z paměti telefonu, oběť to vnímá podvědomě), zločinec říká, že se ozvalo oznámenObrazekí, že „stanice je dočasně nedostupná“, oběť nechápe, protože se má ozvat schránka, vyjdou ven z kavárny, oběť požádá zločince o jeho mobil a vytáčí své vlastní číslo, oběť podvědomě vnímá, že zločinec si sahá do levé kapsy a s něčím manipuluje (pravděpodobně odpojoval baterii) ozve se schránka, přesný čas 20:11.

ObrazekOběť a zločinec jdou směrem ke kostelu, oběť žádá zločince o vytočení čísla na Eurotel, aby zablokoval telefonní číslo, zločinec vytáčí číslo a oběť se domlouvá s operátorkou, která ho informuje, že potřebuje kód, oběť končí hovor a sděluje zločinci, že jde do kanceláře hledat kód, zločinec říká, že půjde také.

 Za hotelem Litava oběti podjedou nohy –Obrazek neupadne, ale při nabývání rovnováhy se jí promítnou události, které se staly a rozhodne se, že po příchodu do kanceláře požádá zločince, aby mohla u něj provést osobní prohlídku (o této skutečnosti pomlčí).

 Po příchodu do kanceláře, kde je i syn oběti, oběť požádá zločince, aby u něj mohla provést osobní prohlídku s odůvodněním, že chce mít jistotu zda telefon nemá zločinec.Obrazek

 Zločinec toto odmítá jako nedůstojné, oběť však na prohlídce trvá, začne prohlížet tašku zločince a sleduje jak zločinec manipuluje s něčím za zády, oběť se zeptá zločince proč tak činí a zločinec odpoví „to se nemůžu podrbat jen tak na prdeli“.

 Oběť přiskočí ke zločinci a prohmatává inkriminované místo a nic nenalézá, všimne siObrazek však, že zločinec má divně stočené zápěstí pravé ruky jako by bránil, aby z rukávu něco nevypadlo, oběť okamžitě začne prohmatávat rukáv zločince, nahmátne svůj telefon a odejme ho zločinci.

 Oběť zrudne a začne řvát „ty hajzle, svině, atd.“, zločinec říká „promiň, vraž mi jednu a tak podobně“.

 ObrazekOběť vyzve zločince k odchodu slovy „táhni do prdele“, zločinec nejeví ochotu odejít a je dostrkán ke dveřím, které jsou přes jeho odpor za ním zavřeny, v průběhu této činnosti vede zločinec monolog „promiň, já nerad, to se vyřeší atd.“, zločinec, který je takto vypuzen z místnosti, znovu otvírá dveře, oběť kopem do dveří tyto uzavře a zároveň vymrští zločince do prostoru chodby a zločinec opouští chodbu a následovně i budovu.

 Toto je vše sepsáno ze svobodné vůle a při plném vědomí. V Berouně 17.1:2002 v 15:00 hodin


Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

flekretutyboty

Josef Havelka, 2. 2. 2008 18:36

Jo,kdo umí,ten umí.Super.