Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 11. 2007

Poslední hifi v listopadu

Obrazek Včera jsme se opět sešli v celkem hojném počtu. Dva členové se omluvili, jeden ze zdravotních a druhý z rodinných důvodů.
Nechci do toho šťourat a někomu radit co a jak má kdo dělat, ale kašlíček a rýmička se dala určitě za týden vyléčit, nehledě na to, že jsem této osobě já sám předepsal léčebnou terapii. Byl jsem však označen za zvrhlíka, prasáka a bůh ví co ještě. Přitom kdyby se řídil mou radou mohl s námi včera sedět u stolu a už se jen lehce doléčovat výbornou studenou svijanskou jedenáctkou. Takových pět až sedm kousků by ho určitě zvedlo na nohy a na kašlíček by si zajisté ani nevzpomenul.
Teď k těm nešťastným rodinným důvodům. Já vím, že vnoučata jsou radost a potěšení, ale týden má sedm dní a čtvrteční podvečer je vyhrazen na posezení s přáteli. Na vnoučata, děti, manželky, milenky a ostatní rodinné i nerodinné důvody máme celý zbytek týdne, čili šest a půl dne a to jim určitě musí stačit.
Tak to máme ty omluvené, ale je ještě jeden kterému nestojíme ani za to, aby dal o sobě vědět. A jelikož se jedná o požárního technika tak se musím zeptat: "Co by se stalo, kdyby v hospodě vypukl požár? Co by se stalo, kdyby přišla záplava? Co by se stalo, kdyby přišla vichřice a odnesla pípu?" Marně hledám na tyto otázky nějakou rozumnou odpověď. Jen on nám může poskytnout radu co dělat a být nám v takovýchto katastrofických situacích oporou. Ale kdepak on, raději sedí na benzínce a holduje kofeinu. Doufám, že se nad touto kritikou zamyslí a vezme si z ní něco k srdci.


Obrazek A co se včera probíralo? Témat bylo několik a asi to nejzajímavější bylo to při kterém jsem vyfotografoval jeho dva protagonisty. Byl to krásný chvílemi až dojemný rozhovor o dětství, dospívání, životě a díle našich velikánů z ČSSD, Jirky a Standy. Jeden nejmenovaný se nás snažil přesvědčit, že Stáník je jeden z našich nejkrásnějších politiků a kdyby nebyl ženatý tak by se do něho dozajista zamiloval. V takovémto duchu se odehrával celý podvečer.
Myslím, že toho bylo pro dnešek dost. Ty o kterých jsem tu psal si z toho jistě vezmou ponaučení a příště se nebudou opakovat tyto prohřešky.
Jinak přeji krásný víkend a 6.12. čau v Hong Kongu
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zajištění PO a o životě

Jiří Hošek, 17. 12. 2007 18:38

Vzhledem k tomu jaké osoby se u Mrkve schází nelze odstranit nebezpečí všech živelných katastrof, neboť tam neustále probíhají. U pumpy jsem pracoval, protože jsem trubka a neumím získat peníze jinak. Raději bych si dal Mrkev(to bych mohl zvládnout), jezdil na kole (to není jisté), hrál na banjo (prý se to dá i poslouchat) a hlavně bych se věnoval nezřízené sexualitě, ale to si nejsem jistý co to je, ale prý je to supr.